لیست اختراعات ميترا زندي
زمينه فني: سلامتي و بهداشت/ پزشكي هدف: هدف اصلي اين اختراع پيشگيري از بروز آسيبهاي ناشي از سرسوزن و وسايل نوك تيز در كاركنان خدمات بهداشتي درماني با كمترين هزينه ميباشد. مشكل فني و راه حل: كاركنان خدمات بهداشتي همواره در معرض صدمات ناشي از وسايل نوك تيز به خصوص صدمات ناشي از سر سوزن (Needle Stick Injuries) ميباشند. نيدل استيك آسيبهاي هستند كه به وسيله ي سرسوزن و يا ساير وسايل نوك تيزي كه با خون يا ساير ترشحات بدن سر و كار داشته اند، به وجود مي آيد. بنابراين، اين افراد همواره در معرض خطر ابتلا به عفونتهاي قابل انتقال از راه خون از قبيل ايدز، هپاتيت B و C قرار دارند. پزشكان، پرستاران، بهياران و تكنسينهاي آزمايشگاه بيشتر در معرض خطر بوده و ميزان شيوع آسيب با سوزن در آنها بيشتر است. 90% آسيبهاي سرسوزن در كشورهاي در حال توسعه اتفاق مي افتد، كه از اين ميان فقط 10% گزارش ميشود. راه حل پيشنهادي جهت كاهش خطر آسيبهاي ناشي از وسايل تزريقي و نوك تيز، بكارگيري نوعي ابزار تهيه شده از اسفنج ميباشد. اين ابزار به شكل مكعب در ابعاد 5× 5 × 5 طراحي شده به صورتي كه يك بعد آن داراي چسب ميباشد و پيش از هر تزريق، در ظرف مخصوص تزريقات چسبانده شده و به بالين بيمار برده ميشود. سوزن آلوده بلافاصله پس از خروج از بدن بيمار بدون نياز به صرف زمان و با سرعت، داخل ابزار طراحي شده قرار داده ميشود. كاربرد اصلي اختراع: اين ابزار علاوه بر اين كه قابل بكارگيري حين انجام تزريقات وريدي و عضلاني است، در هر شرايط و هر مكاني قابل استفاده است از جمله بخشهاي بيمارستاني، درمانگاه ها، آزمايشگاه ها، اتاق هاي عمل و ... . بكارگيري اين ابزار نياز به آموزش خاصي نداشته و توسط كليه پرسنل كادر بهداشت درمان ميتواند مورد استفاده قرار گيرد. برجستگي هاي تكنيكي و فني اختراع: مهمترين برجستگي اين ابزار، سهولت تهيه و كاربرد و عدم نياز به صرف هزينه هاي گزاف ميباشد.
بسمه تعالي عنوان اختراع فارسي: دستگاه گزارش دهي صوتي پرستاري هوشمند عنوان اختراع انگليسي: Smart Nursing Report System خلاصه اختراع زمينه فني: سلامتي و بهداشت/ پزشكي هدف: هدف از طراحي اين دستگاه ثبت دقيق گزارشات پرستاري با صرف زمان بسيار كم و درصد خطاي كمتر به طور جامع و ايمن مي باشد. مشكل فني و راه حل: پرستاران، علاوه بر مسئوليت مراقبت از بيمار، وظيفه ثبت دقيق گزارشات و فعاليتهاي انجامشده را نيز دارند؛ زيرا اين گزارشات علاوه بر اطلاعرساني كارهاي انجامشده براي بيمار، جنبهي حقوقي نيز دارد. به اين معني كه اگر براي بيمار اتفاق ناگواري رخ دهد پرستار مسئول، تنها در چهارچوب گزارشات ثبت شده ميتواند از خود دفاع نمايد. در كشور ما ثبت گزارشات پرستاري به صورت دستي انجام ميشود كه اين امر خود باعث ايجاد مشكلاتي از قبيل وقتگير بودن ثبت گزارشات، امكان سوء استفاده و دستكاري گزارشات توسط ساير افراد، ثبت ناقص و بسياري از مشكلات ديگر ميشود. با طراحي اين دستگاه، علاوه بر اين كه صرفه جويي چشمگيري در وقت پرستار ايجاد مي شود، با استفاده از سيستم ثبت اثر انگشت براي ورود و خروج به صفحه گزارش مخصوص هر پرستار، امنيت بالاي اطلاعات فراهم شده و از امكان هرگونه دستكاري و سوء استفاده توسط سايرين جلوگيري خواهد شد. كاربرد اصلي اختراع: دستگاه گزارش¬دهي صوتي پرستاري هوشمند قابلاستفاده در تمامي بخشهاي درماني به منظور تسهيل روند ثبت گزارشات پرستاري و درعينحال افزايش كيفيت و امنيت در گزارشات پرستاري با صرف زمان كمتر ميباشد. برجستگيهاي تكنيكي و فني اختراع: از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين دستگاه ميتوان به 1)\tضبط صداي پرستار (گزارش شفاهي) به جاي ثبت نوشتاري گزارش و در نتيجه صرفه جويي در وقت 2)\tاستفاده از اثر انگشت پرستار براي ورود و خروج به پروفايل شخصي خود و حفظ امنيت بالاي اطلاعات 3)\tامكان ذخيره اطلاعات بهصورت خودكار با ساعت و تاريخ دقيق 4)\tرفع ابهامات ناشي از ناخوانا بودن گزارشات ثبت شده 5)\tوجود پيش نويس آيتم هاي لازم در گزارش پرستاري مصوب وزارت بهداشت در صفحه نمايش دستگاه، به هنگام گزارش دهي پرستار و در نتيجه كمك به جامعيت گزارش پرستاري 6)\tقابليت اتصال به شبكه بيمارستان بهمنظور تبادل اطلاعات و آگاهي يافتن از پذيرش و ترخيص بيماران به محض ايجاد تغيير در پذيرش و ترخيص بيماران 7)\tدسترسي به تمامي اطلاعات و گزارشات توسط سرپرستار بخش و سوپروايزر با استفاده از قابليت اتصال به شبكهي دستگاه بدون امكان دستكاري در گزارشات ثبت شده 8)\tدر مواردي كه گزارش نياز به تاييد دو پرستار داشته باشد (به عنوان مثال تزريق خون)، قابليت باز شدن خودكار سيستم براي پرستار دوم، شنيدن گزارش پرستار اول، انتخاب گزينهي تائيد و سپس ثبت اثر انگشت پرستار دوم 9)\tدارا بودن پورتهاي USB، Parallel و LAN بهمنظور تبادل اطلاعات و اضافه كردن فايل jpeg و pdf به گزارشات ثبتشده در صورت لزوم
پايه سرم تاشو زمينه فني: سلامتي و بهداشت/ پزشكي هدف: ايجاد پايه سرم تا شويي است كه در كيف امداد، فضاي كمي را اشغال نموده و بنابراين به هنگام امدادرساني در شرايط غير مترقبه و اورژانسي، به راحتي براي تمام نقاط قابل حمل باشد. مشكل فني و راه حل: در حال حاضر پايه سرم هاي موجود، قابل حمل نبوده و پرسنل اورژانس در محيط هايي كه به دور از امكانات است (در خارج از محيط هاي بيمارستاني و درماني و خارج از آمبولانس) در شرايط اورژانسي مجبورند براي آويزان كردن سرم از يك نفر كمك بگيرند كه سرم را در دست بگيرد و يا با وسايل اوليه در دسترس در محيط اطراف، از جمله با طناب يا نخ به هر نحو سرم را آويزان نمايند. در صورت استفاده از پايه سرم تاشو، پرسنل اورژانس و كادر بهداشت درمان مي توانند اين پايه سرم را كه سبك و قابل حمل بوده و جاي كمي را اشغال مي كند در كيف خود قرار داده و به هنگام امداد در شرايط اورژانس و به هنگام بروز شرايط غير مترقبه بدون كمك گرفتن از ساير افراد از آن استفاده نمايند. كاربرد اصلي اختراع: اين ابزار قابل بكارگيري در كيف احيا در كليه مراكز اورژانس كشور و سازمان امداد و نجات و هلال احمر مي¬باشد. برجستگي هاي تكنيكي و فني اختراع: مهمترين برجستگي پايه سرم تاشو، سهولت كاربرد، افزايش سرعت عمل پرسنل اورژانس و تيم امداد در شرايط غير مترقبه، اشغال فضاي بسيار كم در كيف امداد و عدم نياز به صرف هزينه ¬هاي گزاف جهت تهيه آن مي¬باشد.
لوله بيني معدي مجهز به نشانگر ورود به داخل معده در زمينه فني لولههاي بيني معدي است. يكي از مشكلات شايع در جايگذاري لوله بيني معدي به خصوص در بيماران بيهوش، توفيق در قرار دادن دقيق ناحيه انتقال مواد خوراكي و غيره در داخل محدود معده است، از اين رو، هدف از اين محصول تعيين دقيق لحظه ورود سر لوله مذكور به داخل معده ميباشد. محصول ادعايي يك لوله بيني معدي است كه در سر آن يك نشانگر نيم بيضي با قاعده مقعر رو به داخل بوده و داراي فضاي داخلي به شكل مخروط ناقص است كه از عمق آن يك تكيه گاه وجود دارد كه نشانگر روي آن سوار بوده و سمت ديگر تكيه گاه به صورت L شكل متصل به تكيه دوم ماژول لودسل است كه روي يك تكيه ديگر (تكيه دوم) كه بر روي مقطع لوله فيكس شده است و از ميان آن يك مجاري عبور سيم اتصال الكتريكي ماژول لودسل به يك سخت افزار داراي مدار الكتريكي لودسل با پردازشگر و سيستم اعلان نوري و صوتي است. مادامي كه لوله در حال ورود از بين تا عبور از اسفنكتر كاردياست، نشانگر با برخورد به جداره داخلي اعضاي پيمايش شونده، ماژول لودسل را تحريك كرده و از وقتي كه وارد معده مي شود به دليل عدم برخورد با هيچ جايي و معلق در معده، پيام رسيد به انتهاي مسير اعلان ميشود.
موارد یافت شده: 4